Wat betekent bookmaker?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat het woord “bookmaker” betekent. Bookmaker is een term die gebruikt worden om een bedrijf in sportweddenschappen aan te duiden.Een bedrijf dat online of in de fysieke wereld opereert en (sport)weddenschappen van klanten accepteert. Een bookmaker gebruikt data over de sport om de kansen van de teams of individuele sporter te bepalen. Ontbreekt er nog iets? Stuur het in en maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. €100!

Wat betekent bookmaker?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat het woord “bookmaker” betekent. Bookmaker is een term die gebruikt worden om een bedrijf in sportweddenschappen aan te duiden.
Een bedrijf dat online of in de fysieke wereld opereert en (sport)weddenschappen van klanten accepteert. Een bookmaker gebruikt data over de sport om de kansen van de teams of individuele sporter te bepalen. Ontbreekt er nog iets? Stuur het in en maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. €100!

Wat betekent bookmaker?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat het woord “bookmaker” betekent. Bookmaker is een term die gebruikt worden om een bedrijf in sportweddenschappen aan te duiden.
Een bedrijf dat online of in de fysieke wereld opereert en (sport)weddenschappen van klanten accepteert. Een bookmaker gebruikt data over de sport om de kansen van de teams of individuele sporter te bepalen. Ontbreekt er nog iets? Stuur het in en maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. €100!

Wat is een bookmaker?

Een (online) bookmaker is een persoon of bedrijf die weddenschappen op de resultaten van een sportevenementen aanneemt. Bookmakers zijn goed in het inschatten van risico. Het zijn professionele gokkers, en ze zijn voortdurend bezig risico’s in te schatten: niet alleen in de zin van of ze een weddenschap op Team X aannemen. Ze zijn ook voortdurend bezig te beslissen hoeveel ze de kansen moeten aanpassen (Team X 1:1.05, Team Y 1:10), zodat ze aan beide kanten evenveel geld krijgen en hun commissie verdienen, ongeacht de uitkomst.wat doet een bookmaker uitleg
wat doet een bookmaker uitleg

Hoe verdient een bookmaker geld?

Van bookmakers wordt vaak gedacht dat zij geld verdienen door de uitkomsten van gebeurtenissen te voorspellen en de kansen zo aan te passen dat zij weddenschappen kunnen afsluiten ongeacht welke partij wint. Maar dit is niet waar, of in ieder geval niet de hele waarheid. Het is zelfs niet duidelijk dat bookmakers iets kunnen voorspellen. In het echte leven zijn bookmakers meestal zeer risicomijdend. Je kunt dit zien aan hun gedrag wanneer hun kansen afwijken van die op andere markten: als ze zien dat hun kansen te veel afwijken van die van anderen, zullen ze eerder stoppen met het aannemen van weddenschappen dan te veel risico lopen op een bepaalde uitkomst. De bookmaker is degene die de oorspronkelijke noteringen (odds) bepaalt. De taak van de bookmaker is om 50% van de gokkers aan elke kant te laten wedden. De bookmaker rekent dan een commissie op elke weddenschap (meestal ongeveer 10%).

Waarom zou je gebruik willen maken van bookmakers?

Bookmakers zijn de bedrijven die weddenschappen op sportevenementen aanbieden. Sinds 1 oktober 2021 is het in Nederland legaal om in te zetten of sportwedstrijden of online te gokken. Er zijn inmiddels meerdere legale bookmakers te vinden waar je als Nederlander een weddenschap kunt plaatsen. De bookmaker is dus degene die jouw weddenschap afsluit en aanneemt. Zij hebben geen invloed op het spel, behalve het innen van een percentage op winnende weddenschappen. Dus waarom zou iemand een bookmaker willen gebruiken? Het antwoord is dat je erop kunt verdienen. Het grote voordeel van het gebruik van een bookmaker is dat je winst kunt maken met een weddenschap.Hoe werkt het voor de gebruiker?

  1. De gebruiker besluit een weddenschap te plaatsen bij een bookmaker. Hij plaatst zijn weddenschap met op dit moment onbekende kansen voor zowel winnen als verliezen. Of hij plaatst zijn weddenschap met op dat moment onbekende kansen maar bekende handicap (handicap betting genaamd).
  2. Nadat alle weddenschappen zijn geplaatst, sluit de bookmaker de bet en bepaalt alle mogelijke uitkomsten die kunnen gebeuren nadat het event is afgelopen. Deze uitkomsten worden verdeeld in twee categorieën, winnende en verliezende uitkomsten, waarbij elke uitkomst een overeenkomstig geldbedrag heeft dat je ontvangt op basis van je inzet wanneer die uitkomst zich voordoet. De verhouding tussen winnende en verliezende uitkomsten is het werkelijke uitbetalingspercentage van de betting event.
  3. De meeste bookmakers hebben, nog voordat het sportevenement plaatsvindt, bepaald waar zij alle uitkomsten op hun betting exchanges zullen plaatsen. Het doel is om winst te maken, ongeacht wat er tijdens het sportevenement gebeurt. Dit omvat het plaatsen van weddenschappen op zowel de winnende als de verliezende uitkomsten, alsmede het afdekken van weddenschappen op andere uitkomsten.

Voordelen van gebruik maken van een bookmaker

Gezien de vele voordelen en het gemak van het gebruik van een online bookmaker, vooral als het gaat om het wedden op sportevenementen, is het begrijpelijk waarom er zo veel Nederlanders sinds de legalisering van online kansspelen gebruik maken van deze diensten.