Wat betekent LMAO?

De betekenis van LMAO is Laughing My Ass Off (je kont eraf lachen).
Laughing My Ass Off, je kont eraf lachen, is een term die vooral online wordt gebruikt (‘chattaal’) wanneer iets erg grappig is en je je kapot lacht / dubbel ligt van het lachen. Ontbreekt er nog iets? Stuur het in en maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. €100!

Wat betekent LMAO?

De betekenis van LMAO is Laughing My Ass Off (je kont eraf lachen).
Laughing My Ass Off, je kont eraf lachen, is een term die vooral online wordt gebruikt (‘chattaal’) wanneer iets erg grappig is en je je kapot lacht / dubbel ligt van het lachen. Ontbreekt er nog iets? Stuur het in en maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. €100!

Wat betekent LMAO?

De betekenis van LMAO is Laughing My Ass Off (je kont eraf lachen).
Laughing My Ass Off, je kont eraf lachen, is een term die vooral online wordt gebruikt (‘chattaal’) wanneer iets erg grappig is en je je kapot lacht / dubbel ligt van het lachen. Ontbreekt er nog iets? Stuur het in en maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. €100!

LMAO Betekenis

LMAO gebruik je dus wanneer je niet meer bijkomt van het lachen / dubbel ligt van het lachen / in een deuk ligt van het lachen. Gebruik de afkorting bijvoorbeeld nadat je vriend of vriendin je iets grappigs verteld tijdens het chatten op WhatsApp of Snapchat, of tijdens het gamen. LMAO is een echte ‘millenial’-afkorting, het stamt uit het begin van de jaren 90. LMAO staat pas sinds 2002 op de bekende uitlegsite UrbanDictionary.com. LMAO is ontstaan in de wereld van het online chatten en gamen. Tijdens het gamen wil je even snel een chat kunnen versturen, een afkorting is dan ideaal. Het is natuurlijk stukken sneller om LMAO te typen dan om Laughing My Ass Off uit te schrijven. Tegenwoordig hebben we gelukkig smileys (bijvoorbeeld de XD-smiley), dat maakt het nóg sneller en gemakkelijker om een bepaalde emotie over te brengen! De afkorting LMAO stamt nog uit het tijdperk van voor de smileys. Een andere, veel minder gebruikelijke betekenis van LMAO is Let’s Make An Omelet.betekenis van lmao uitgebeeld door houten blokjes met de letters LMAO, rofl en omg erop
betekenis van lmao uitgebeeld door houten blokken met de letters LMAO erop

LMAO varianten: LMFAO betekenis

Soms wordt de afkorting LMAO van een extra ‘F’ voorzien: LMFAO. De afkorting LMFAO betekent Laughing My Fucking Ass Off. Wanneer je echt niet meer bijkomt van het lachen en LMAO dat niet voldoende weergeeft, kun je ervoor kiezen om LMFAO te schrijven om het wat extra kracht bij te zetten. Net als LMAO en LMFAO wordt ook de afkorting LOL veel gebruik bij het chatten op internet. De uitdrukkingen LMAO en LOL hebben een soortgelijke betekenis. Waar LMAO dus staat voor Laughing of Laugh My Ass Off, staat LOL voor Laughing Out Loud. Nog een variant is ROFL: Rolling On Floor Laughing. ROFL wordt soms ook als ROTFL geschreven: Rolling On The Floor Laughing. De afkorting LMAO wordt veelvuldig opgezocht door Nederlanders, dankzij deze pagina weet je nu precies waar de vier letters voor staan!

Initiaalwoord LMAO

LMAO is een zogenaamd initiaalwoord, initiaalwoorden zijn woorden die gevormd worden door de eerste letter van ieder woord van de uitdrukking achter elkaar te zetten. Wanneer je een initiaalwoord zoals LOL of LMAO voorleest, spreek je de losse letters uit en niet de volledige woorden. Hier in Nederland zeggen we vaak gewoon ‘lol’, en niet ‘el-o-el’, in Engelstalige landen spreken ze wel de losse letters uit. Andere voorbeelden van initiaalwoorden die iedereen wel eens gebruikt zijn havo (uitgeschreven hoger algemeen voortgezet onderwijs), pc (personal computer), wc (watercloset), NS (Nederlandse Spoorwegen) en pin (persoonlijk identificatienummer).

IMAO en IMHO Betekenis

Verwar IMAO niet met LMAO. Afhankelijk van het lettertype kan het erop lijken dat de schrijver LMAO bedoelde, maar de L per ongeluk als kleine letter schreef. In tegenstelling tot LMAO heeft IMAO niets met lachen of grappig zijn te maken: IMAO betekent In My Arrogant Opinion (naar mijn arrogante mening, in het Nederlands). Een beschaafdere variant van IMAO is IMHO, dat betekent In My Humble Opinion (naar mijn bescheiden mening, in het Nederlands).Betekenis overige game-afkortingen

Omdat er tijdens het gamen vaak niet veel tijd is om tussendoor even een bericht te sturen, worden er ontzettend veel afkortingen gebruikt. AFK, BRB, GG en WP bijvoorbeeld. Als fanatieke gamer hoeven we jou niet uit te leggen wat deze afkortingen betekenen. Voor degenen die wat minder tijd achter de spelcomputer doorbrengen vertellen we hier wat de bekendste gaming-afkortingen precies betekenen.

AFK

AFK betekent Away From Keyboard en is vergelijkbaar met de afkorting BRB. Is de cola op en moet je even naar de koelkast, schrijf even AFK in de chatbox zodat je medespelers weten dat je even een paar minuutjes onbereikbaar bent.

BRB

BRB betekent Be Right Back, of in goed Nederlands: ik ben zo terug. De afkorting wordt gebruikt om aan te geven dat de speler even AFK is, bijvoorbeeld om chips te halen of een bruine trui te breien (schijten).

FTW

FTW betekent For The Win. De opmerking wordt gebruikt om aan te geven dat iets heel cool / gaaf / tof is. Ook kan het natuurlijk letterlijk betekenen dat je ‘voor de winst’ gaat: je staat achter tijdens een potje Call Of Duty maar gaat je best doen, je bent er zeker van dat je alsnog voor de winst kan en moet gaan. FTW wordt soms ook op een sarcastische manier gebruikt: ‘ik ben gisteren na het stappen van m’n fiets gevallen…’, ‘haha, FTW!’.

GG

GG betekent Good Game. Wanneer je online tegen of met iemand hebt gespeeld die het spelletje erg goed speelt, kun je besluiten na afloop van het spel het bericht GG toe te sturen. GG is een compliment en zou in het Nederlands ‘goed gespeeld!’ of ‘mooie wedstrijd!’ zijn. Je kunt er ook voor kiezen om WP te schrijven, dat heeft een soortgelijke betekenis.

Noob

Noob betekent beginner, onervaren / slechte speler. Je spreekt het uit als ‘noep’, soms worden de o’s vervangen door nullen: N00b. Wanneer je team uit een stelletje noobs bestaat, kun je je maar beter voorbereiden om ge-pwnd te worden. Onder online gamers staat een noob gelijk aan een sukkel. Het woord wordt ook wel eens in ‘de echte wereld gebruikt’, een voorbeeld: ‘kan jij dat meisje niet versieren, noob!’.

PWN, PWND, Powned, Owned

PWN of PWND is kort voor Powned, wat dan weer owned betekent. Je kunt deze afkorting gebruiken wanneer je je tegenstander compleet hebt ingemaakt en wat zout in de wonden wilt strooien. Je hebt je tegenstander laten zien dat jij veel beter bent in het spel, en dat wil je hem of haar laten weten ook! De term wordt ook buiten het online gamen gebruikt, bijvoorbeeld: ‘ik heb dat proefwerk keihard ge-owned, was supermakkelijk!’.

Rage Quit

Rage Quit betekent stoppen met het spel nadat de emoties te hoog opliepen. Een voorbeeld: ‘haha, ik pwnde hem hard en toen maakte-ie een keiharde rage quit, die f*cking noob!’.

Toxic

Toxic betekent dat een persoon gemeen, flauw of onredelijk is. Mensen die toxic zijn wil je het liefst vermijden. Toxic is Engels voor giftig, en iets giftigs wil je niet in je buurt hebben omdat het effect heeft op alle mensen die ermee in aanraking komen.

Trolling

Trolling betekent pesten / plagen / opzettelijk irriteren van mede- of tegenspelers. Iemand die aan trolling doet wordt ook wel een Trol / Troll genoemd en doet, op z’n Nederlands, aan trollen. Trolls worden over het algemeen niet gewaardeerd, grote kans dat je als Trol al snel gekicked of zelfs gebanned wordt. Een voorbeeld: die camper zit ons te trollen, hij maakt de hele tijd teamkills met z’n sniper!’.

WP

WP betekent Well Played, het is een soortgelijke opmerking als GG. Door WP te schrijven geef je je mede- of tegenspeler een compliment, hij of zij is goed in het spel! In het Nederlands zou je ‘goed gedaan!’ of ‘knap gespeeld!’ schrijven. GG en WP zijn ‘digitale duimpjes omhoog’.